środa, 12 sierpnia 2015

Koktajl arbuzowy z bananem i ogórkiem

W takie upały na śniadanie często piję koktajle. To dobry sposób na szybkie dostarczenie energii bez skomplikowanych zabiegów. Znakomicie zaspokoi głód nie obciążając przewodu pokarmowego i zaoszczędzimy czas na gotowanie czy robienie kanapek. Zwłaszcza, kiedy jest naprawdę ciepło. Cieszmy się upalną pogodą i popijając koktajle snujmy plany na przyszłość. Zawsze lepszą i pełniejszą.  
 
Koktajl arbuzowy z bananem i ogórkiem
Składniki (na 2 porcje)
  • 3 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu arbuza
  • 1 średni banan
  • 2 małe ogórki lub mała cukinia
  • 1 mała sałata rzymska lub lodowa
  • 0,5 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • szczypta cynamonu
Przygotowanie
Ogórki lub cukinię umyć, ogórki obrać ze skórki. Sałatę umyć i posiekać. Warzywa włożyć do wysokiego naczynia, dodać obranego banana, arbuza i zmiksować. Dodać szczyptę cynamonu, sok cytrynowy i wlać mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.

7 komentarzy :

  1. Uwielbiam arbuzy i często dodaję je do koktajli :) Z ogórkami czy cukinią nie próbowałam, ale jestem pewna, że świetnie się to komponuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy zamiast mleka kokosowego może być mleko bezlaktozowe? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam, ze odpowiadam anonimowo, ale w tym momencie nie bardzo mam możliwość zalogowania. Możesz użyć dowolnego mleka, wszystko się uda. Ja dodaję kokosowe bardzo często, bo ma sporo tłuszczu, a to zapewnia mi sytość na dłużej. Ale każde inne świetnie się sprawdzi.
      Pozdrawiam
      Kasia Ale zakwas

      Usuń
  3. Tak lubimy arbuza i jego strukturę, że skoda nam go zmielić na koktajl xD

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszni i orzeźwiający, piłam podobny na wakacjach :)

    OdpowiedzUsuń

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.