W takie upały na śniadanie często
piję koktajle. To dobry sposób na szybkie dostarczenie energii bez skomplikowanych
zabiegów. Znakomicie zaspokoi głód nie obciążając przewodu pokarmowego i zaoszczędzimy
czas na gotowanie czy robienie kanapek. Zwłaszcza, kiedy jest naprawdę ciepło.
Cieszmy się upalną pogodą i popijając koktajle snujmy plany na przyszłość.
Zawsze lepszą i pełniejszą.
Koktajl arbuzowy z bananem i ogórkiem
- 3 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu arbuza
- 1 średni banan
- 2 małe ogórki lub mała cukinia
- 1 mała sałata rzymska lub lodowa
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
- szczypta cynamonu
Przygotowanie
Ogórki lub cukinię umyć, ogórki obrać ze skórki. Sałatę umyć i posiekać. Warzywa włożyć do wysokiego naczynia, dodać obranego banana, arbuza i zmiksować. Dodać szczyptę cynamonu, sok cytrynowy i wlać mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.
Ogórki lub cukinię umyć, ogórki obrać ze skórki. Sałatę umyć i posiekać. Warzywa włożyć do wysokiego naczynia, dodać obranego banana, arbuza i zmiksować. Dodać szczyptę cynamonu, sok cytrynowy i wlać mleko kokosowe. Ponownie zmiksować.
Jak cudnie podany!
OdpowiedzUsuńUwielbiam arbuzy i często dodaję je do koktajli :) Z ogórkami czy cukinią nie próbowałam, ale jestem pewna, że świetnie się to komponuje :)
OdpowiedzUsuńCzy zamiast mleka kokosowego może być mleko bezlaktozowe? :)
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, ze odpowiadam anonimowo, ale w tym momencie nie bardzo mam możliwość zalogowania. Możesz użyć dowolnego mleka, wszystko się uda. Ja dodaję kokosowe bardzo często, bo ma sporo tłuszczu, a to zapewnia mi sytość na dłużej. Ale każde inne świetnie się sprawdzi.
UsuńPozdrawiam
Kasia Ale zakwas
Tak lubimy arbuza i jego strukturę, że skoda nam go zmielić na koktajl xD
OdpowiedzUsuńwygląda suuper
OdpowiedzUsuńPyszni i orzeźwiający, piłam podobny na wakacjach :)
OdpowiedzUsuń